Nieuws

Maritieme verpakking blijft specialisten werk, en moet gebeuren met het oog op verdere behandeling (bvb de stalen onderbouw bij bovenmaatse en zware kisten boven 10 tm) . 


EXPORTPACK heeft deze ervaring en beschikt sinds 15 jaar over de SEI erkenning . 
In Europa stijgt de vraag naar SEI gekeurde verpakking, omdat alleen een gecertificeerde 4C verpakking een garantie geeft dat de machine tegen roest beschermd is, en de kist veilig kan gestockeerd worden gedurende tenminste 1 jaar. Moest er bij SEI verpakking toch schade optreden is hiervoor een dekking voorzien, terwijl deze risico’s steeds uitgesloten zijn in een gebruikelijke goederenverzekering, aldus R Vermetten van Readybox. (lees meer )

EXPORTPACK heeft deze ervaring en beschikt sinds 15 jaar over de SEI erkenning: “Een logische stap naar Antwerpen om met betrouwbare en bekwame partners te groeien “ aldus Yves De Winter van Exportpack, die sinds enige tijd reeds de naam Libbrecht inruilde voor Exportpack. Corrosie preventie wordt op 2 manieren aangeboden met alu laminaatfolie (barrier foil) of met VCI (LDPE film).

VMR heeft een onnavolgbare expansie doorgemaakt in goederenbehandeling, callage van project lading op flats en logistieke dienstverlening in binnen- en buitenland. Dit nieuwe project betekent voor Bestuurder Luc Kermans , Van Moer Rail, “een waardevolle aanvulling met groei potentieel aan ons bestaande dienstenpakket.” 

READYBOX® is inmiddels bekend bij de industrie als producent van de handige vouwkisten op maat in multiplex, die je op 25 seconden kunt monteren zonder gereedschappen. READYBOX® produceert ook opzetranden in diverse formaten (op maat, dus niet alleen in euro of industriepallet formaat). 
Robert Vermetten zaakvoerder en ontwerper van het Readybox® concept, (Div van TPL ) geeft duiding als volgt : 

De voordelen een kist SEI 4C te verpakken zijn onvoldoende bekend ! Nochtans, het heeft als bijkomend voordeel dat je als verscheper niet van nalatigheid beschuldigd zult worden door de goederen verzekeraar (eigen fout – vice propre) omwille van “weak packing” . M.a.w. als er toch schade zou optreden is deze schade gedekt, daar waar oxidation, decoloration and corrosion steeds uitgesloten zijn van een gewone verzekering (hierover is meer te lezen op de website van TPL). Daarom zijn wij zeer gelukkig om met een ervaren partner als EXPORTPACK in zee te gaan. 
Naast het eigenlijke verpakken moeten ook markeringen aangebracht worden, pak- en laadlijsten opgesteld, de hitte behandelde kisten genummerd... Deze geïntegreerde dienstverlening steunt op de expertise van TPL in projectmatige zendingen en we zijn daarom overtuigd dat wij met onze Marine Packing dienst aan de vraag van de exporterende bedrijven tegemoet komen.


 

-